Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо ми дрънчи в таблото 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо ми дрънчи в таблото 156

Здравейте колеги, имам един проблем от известно време, който ме побърква Нещо почуква като все едно е извадено чопче от нещо или като пластмасово топченце все едно подскача някъде из таблото. според мен е между стъклото и таблото, опитвах се да напъхам една шумоизолация там но си остана шума. та въпроса ми е какво и може да има там, което да издава такъв звук, пропуснах да кажа, че се чува като минавам през неравности и какво евентуално бих могъл да направя.
    коментара за музиката го знам, но не ме устройва
    мерси предварително
    п.с. ето снимка да видите от къде ми се струва че е
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 1.8 TS
    Alfa Romeo 146 1.4 16V Junior-ex

Първоначално публикувано от haker_ Покажи съобщение
    Здравейте колеги, имам един проблем от известно време, който ме побърква Нещо почуква като все едно е извадено чопче от нещо или като пластмасово топченце все едно подскача някъде из таблото. според мен е между стъклото и таблото, опитвах се да напъхам една шумоизолация там но си остана шума. та въпроса ми е какво и може да има там, което да издава такъв звук, пропуснах да кажа, че се чува като минавам през неравности и какво евентуално бих могъл да направя.
    коментара за музиката го знам, но не ме устройва
    мерси предварително
    п.с. ето снимка да видите от къде ми се струва че е
    Има официално съобщение за този проблем дори в AUTODATA. Решението е да се свалят отпред (отвън) пластмасовите кори под чистачките, да се измие мръсотията по гумените уплътнения и прозореца и хубаво после да се поставят с лек удар с ръка да влезнат хубаво щипките. Онзи ден го оправих това на една кола

Comment

И аз имам същият проблем като на колегата появи се преди месец,и много ме дразни
      sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
      Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

мерси

мерси много колега, още утре ще го оправя, а може ли да ми дадеш линк за тази тема че не мога да я намеря
        Alfa Romeo 156 1.8 TS
        Alfa Romeo 146 1.4 16V Junior-ex

Comment

мерси много колега, още утре ще го оправя, а може ли да ми дадеш линк за тази тема че не мога да я намеря
          AUTODATA e програма
          Другото е сервизна информация и нея не мога да ти дам

Comment

Виж дали е същото. http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%ED%EA%E0

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
              Tой казва, че му е вътре. А това, описано от теб е най-често незатегнати една в друга двете части на вътрешен накрайник. Той чука така

Comment

Ето ти го вътре. http://clubalfaromeo.com/forum/showt...D%EA%E0&page=3

Comment

Първоначално публикувано от Godfather Покажи съобщение
                  Има официално съобщение за този проблем дори в AUTODATA. Решението е да се свалят отпред (отвън) пластмасовите кори под чистачките, да се измие мръсотията по гумените уплътнения и прозореца и хубаво после да се поставят с лек удар с ръка да влезнат хубаво щипките. Онзи ден го оправих това на една кола
                  Колегата, аз и доста други се оплакват, че дрънкането се чува вътре в купето зад километража. За сега решение май няма.
                  Alfa Romeo 1.8 TS `98
                  sigpic

Comment

Ако проблема се решава както го е показал колегата Old Fox,аз нямам нерви да го направя,просто ще се примиря с гадното дрънчене.
                    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Имаше една тема за дрънчене /хлопане/ в таблото и доколкото си спомням бяха някакви болтове, които се разхлабвали и трябва да се разкости целият дашбоард за да се стигне до тях. Потърси из форума.
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
                        Ако проблема се решава както го е показал колегата Old Fox,аз нямам нерви да го направя,просто ще се примиря с гадното дрънчене.
                        И той не е намерил източника на дрънкането...
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                          И той не е намерил източника на дрънкането...
                          Да не го е намерил, но поне ви насочва къде и как.
                          Тоя шум с чистене на чистачките няма да се оправи.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            Да не го е намерил, но поне ви насочва къде и как.
                            Тоя шум с чистене на чистачките няма да се оправи.
                            Прав си. Ръководството ти за сваляне на таблото наистина е подробно и полезно.
                            Нищо, че виновниците за дрънкането накрая се оказаха здраво завити ...
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

И при мен я има тази досада.
                              Понякога ми се струва, че идва от самите прибори - оборотомера, скоростомера или нещо зад тях.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Working...
                              X